Početna vrednost fotografije Billy the Kid-a čak milion dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početna vrednost fotografije Billy the Kid-a čak milion dolara

Fotografija na kojoj je čuveni američki gangster s kraja 19. veka Billy the Kid sa članovima svoje bande ima početnu prodajnu cenu od milion dolara, javljaju američki mediji.

Kida, odmetnika koji je do 21. godine života zvanično ubio osam ljudi, a nezvanično mnogo više, ubio je poznati šerif sa Divljeg zapada Pat Geret, koji je o tome napisao knjigu i učinio Kida besmrtnim.

Fotografija, koja do sada nikada nije objavljena, pokazuje Kida kako pije i igra karte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa tri člana svoje bande. Navodno, slika je skoro 100 godina bila u sefu jedne američke porodice.

Fotografiju je na aukciju stavila kuća Sofe Design Auctions, a početna cena je milion dolara.

Originalnost fotografije potvrdio je teksaški muzej Džordž Istman, najstariji muzej na svetu posvećen fotografiji, koji je ime dobio po osnivaču megakompanije Kodak, prenosi portal Klix.ba.

Iz muzeja su potvrdili da fotografija potiče iz vremena između 1870. i 1890. godine.

"Ovo je vrlo značajno otkriće. Neverovatno je dobiti ovako retku fotografiju u ruke. To je tek drugi potvrđeni dokument na svetu na kojem je Billy the Kid i prvi na kom je u grupi ljudi", poručio je portparol aukcijske kuće.

O Biliju su napisane mnoge popularne knjige i snimljeni filmovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.