Počeo Kongres Ishrana budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2019, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Kongres "Ishrana budućnosti"

Multidisciplinarni konges s međunarodnim učešćem "Ishrana budućnosti" počeo je danas na Spensu, a ovogodišnji Kongres, deveti po redu, okupio je eminentne stručnjake iz različitih oblasti koji kroz svoje radove i izlaganje obuhvataju sve aspekte zdravog načina života.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić u izjavi za medije pre početka Kongresa poručio je da će lokalna samouprava uvek podržati ovakve skupove jer "shatamo koliko je ova tema bitna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za razvoj civilizacije i da ne smemo verovati da smo izolovani od takvih uticaja".

"Ključno je da moramo da znamo gde idu savremena stremljenja u svetu po pitanju ove teme. Procene su da će 2050. godine 70 odsto svetske populacije živeti u gradovima i za takve gradove moramo obezbediti održivi razvoj. To je danas tema svih tema u svetu kada je reč o civilizaciji, kako obezbediti dovoljno pitke vode, dovoljno hrane i Novi Sad ne sme da ostane na margini takvih dešavanja, jer shatamo koliko je bitna ova tema za razvoj civilizacije", kazao je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Koncept "Ishrana budućnosti" odnosi se na sve životne sfere koje doprinose zdravom i srećnom životu, od zdrave ishrane, fizičke aktivnosti, ekologije i zaštite životne sredine do pozotivne psihologije.

Organizatorka Kongresa "Ishrana Budućnosti" Ivana Vujasin istakla je da je Kongres jedinstven u svetu, jer okuplja ljude različitog akademskog obrazovanja i ljude koja svoja iskustva žele da podele sa drugima, dok teme objedinjuju sve aspekte zdravog načina života.

"Ove godine učesnici nam dolaze iz 11 zemalja i imaćemo prilike da čujemo više od 70 predavača, na teme koje su pažljivo osmišljene. Kongres služi i da se dobije veoma mnogo informacija na jednom mestu, jer su svi predavači dostupni", objasnila je Vujasin.

Na ovogodišnji multidisciplinarni Kongres pristigla su i 144 rada, a nakon selekcije naučnog i upranog odbora, publikovan je 101 rad u Zborniku radova. Kongres traje dva dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.