Počeo Festival uličnih svirača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Festival uličnih svirača

Nastupom svetski poznatog Harlem gospel hora, koji donosi savremeno viđenje gospela kao tradicionalne duhovne muzike crnog naroda Amerike, večeras je na Trgu slobode u Novom Sadu počeo Festival uličnih svirača, kulturna manifestacija koja ove godine beleži svoje 14. izdanje.

Na ovom festivalu koji traje do 6. septembra nastupiće više od 200 učesnika - solista, sastava i trupa, koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Irske, Italije, Izraela, Meksika, Moldavije, Hrvatske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bosne i Hercegovine i Srbije.

Svi programi su besplatni, a osim na Trgu slobode biće izvedeni na još nekoliko lokacija u Novom Sadu: na Pozorišnom trgu, u Katoličkoj porti, Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, u dvorištu Sokolskog doma i u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Ovogodišnji Festival uličnih svirača imaće i specijalni program "Open up" (Otvori se), koji je posvećen savremenoj umetnosti i kulturi Roma u Srbiji i Evropi

Organizator Festivala uličnih svirača je Umetnička asocijacija "Inbox" iz Novog Sada, a održavanje Festivala su podržali i Grada Novi Sad, Turistička organizacija Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Izraela u Beogradu, Naftne industrije Srbije i "Telekoma Srbija".



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.