Počelo prijavljivanje dece putem usluge eVrtić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 11:37

Počelo prijavljivanje dece putem usluge eVrtić

Prijavljivanje za ovogodišnji konkurs za upis dece u predškolske ustanove elektronskom putem počele su na Portalu eUprava, a od ukupno 158 predškolskih ustanova u 24 jedinice lokalne samouprave otvoreni su konkursi.

"Kao i prethodnih godina roditelji koji žele da podnesu zahtev za upis dece u predškolske ustanove to mogu da učine putem usluge eVrtić na portalu elektronske Uprave. Da bi to učinili neophodno je da bude registrovani na portal eUprave i prijavljeni. Potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da koriste prijavu najnižim nivoom pouzdanosti, odnosno korisničkim imenom i pasvordom. Ukoliko poseduju mobilnu aplikaciju Consent ID ili kvalifikovani elektronski sertifikat mogu da koriste, ali nije neophodno, rekla je Marić", rekla je za Tanjug pomoćnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu Biljana Marić.

Ona je napomenula da je prijava jednostavna, odvija se u nekoliko koraka.

Od ukupno 158 predškolskih ustanova, odnosno gradova ili jedinica lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije, koji otvaraju svoje konkurse, trenutno je konkurs otvoren u 24 predškolske ustanove, spisak se može pogledati na portalu eUprave. Do kraja februara biće otvoren u još devet predškolskih ustanova, a što se tiče Beograda očekujemo da će konkurs biti otvoren u aprilu mesecu, rekla je Marić.

Prilikom korišćenja usluge eVrtić, kako je navela, automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju ta dokument prilikom upisa deteta niti da odlaze ni na jedan šalter.

"Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin. Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu", rekla je Marić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo prijavljivanje dece putem usluge eVrtić

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 09.Feb.2023

BEOGRAD – Prijavljivanje za ovogodišnji konkurs za upis dece u predškolske ustanove elektronskom putem počele su na Portalu eUprava, a od ukupno 158 predškolskih ustanova u 24 jedinice lokalne samouprave otvoreni su konkursi. “Kao i prethodnih godina, roditelji koji žele da podnesu zahtev za...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.