Završen tet-a-tet sastanak - Vučić: Zajedničku saradnju podižemo na nivo zajedničke budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024, 10:51

Završen tet-a-tet sastanak - Vučić: Zajedničku saradnju podižemo na nivo zajedničke budućnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon tet-a-tet sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom da dve zemlje očekuje napredak u zajedničkoj saradnji, koja će se, kako je rekao, podići na nivo zajedničke budućnosti.
On je na početku sastanka delegacija dveju zemalja zahvalio Siju na otvorenom i iskrenom razgovoru u uskom formatu i naglasio da je mnogo toga mogao da nauči od njega.
On je članovima srpske delegacije poručio da će Srbija o svim važnim političkim pitanjima imati podršku Kine.
"Mi smo rekli da Kina, u smislu poštovanja međunarodnog prava Povelje UN ima našu podršku. Zahvalan sam Siju što je saslušao naše molbe i što je na svaku odgovorio", rekao je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DANAS PIŠEMO ISTORIJU" Počeli tet-a-tet razgovori predsednika Vučića i Sija

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping počeli su danas tet-a-tet razgovore u Palati Srbija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić i Si potpisali Zajedničku izjavu o sveuobuhvatnom strateškom partnerstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping potpisali su danas u Beogradu Zajedničku izjavu dve zemlje o produbljivanju i podizanju sveuobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri i na ceremoniji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

„Hvala vam, čelični prijatelji“, poručila kineska zvaničnica

Izvor: Danas, 08.Maj.2024

Pomoćnica ministra spoljnih poslova Kine i portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing zahvalila se okupljenim građanima koji su sa dunavske strane Palate Srbija pozdravili predsednika Kine Si Đinpinga nakon što je jutros svečano dočekan ispred glavnog ulaza.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.