Završen današnji rad Skupštine, sutra nastavak rasprave o amandmanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 12:09

Završen današnji rad Skupštine, sutra nastavak rasprave o amandmanima

Poslanici Skupštine Srbije završili su za danas rad, raspravom o amandmanima na budžet za 2023. godinu, a zasedanje se nastavlja sutra.

U popodnevnom delu današnje sednice, ministar finansija Siniša Mali je, odgovarajući narodnom poslaniku iz Poslaničke grupe Ujedinjeni Pavlu Grboviću, istakao da je za dve godine kumulativni rast penzija bio 29 odsto, dok je rast inflacije bio manji, i iznosio 24 odsto.

RIK doneo rešenje o dodeli mandata novim poslanicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Republička izborna komisija na današnjoj sednici donela je rešenje o dodeli mandata za troje novih poslanika koji će popuniti upražnjena poslanička mesta.

Pošto su poslanici sa izborne liste "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve" Maja Madžurić Puzić i Ivana Popović podnele ostavku na poslanička mesta, mandati su dodeljeni prvim sledećim sa liste iz redova Srpske napredne stranke, Bratimiru Vasiljević i Mirislavu Milojeviću.

I poslanica "Zavetnika" Sanja Marić podnela je ostavku na poslaničko mesto, a nju će u parlamentu zameniti stranački kolega Marko Ristić.

Mali je ocenio da ovi podaci jasno pokazuju da su penzije u ovom periodu realno porasle i dodao da se do kumulativnog rasta od 29 odsto dolazi na osnovu povišica od 5,5 odsto od 1. januara ove godine, zatim 9 odsto od 1. novembra i 12,1 odsto za koliko će penzije biti povećane od sledeće godine.

Todorović o poruci opozicije: Skupština nije Gazela

Poslanik Srpske napredne stranke Đorđe Todorović poručio je danas opoziciji da im neće dozvoliti da, kako je rekao, ciruks sa ulice premeste u Narodnu skupštinu.

Todorović je u Skupštini Srbije rekao da se poslanici opozicije ponašaju kao deca koja igraju Ne ljuti se, čoveče.

Kada vide da gube onda hoće odmah da napuste celu priču, a to nije ni ozbiljno ni odgovorno, ni prema onim ljudima koji su ih birali da ih predstavljaju u Narodnoj skupštini, rekao je on.

Kaže da opozicija samo ume da se žali, dodajući da takav cirkus prave unazad nekoliko dana.

Kao što ste imali prilike i da vidite oni ne žele da podnose amandamne zbog građana Srbije, oni to rade čisto da bi radili za svoj marketing. Primetili ste kad god uđu novinari u salu oni izvode svoj performans, rekao je Todorović.

On je dodao da poslanička grupa Aleksandar Vučić zajedno možemo sve i koalicini partneri rade za narod, ističući da je budžet dokaz toga.

Ono što smo predvideli u narednom periodu jeste veći budžet, veća izdvajanja za penzionere, veće penzije, veće plate, energetsku stabilnost, infrastrukturu. Oni mogu da nastave da prete, da psuju majku, a ta pretnja da će blokirati Narodnu skupštinu, nije im ovo Gazela, samo da znate. I Ćuta i cela ta kompanija okupljena oko zeleno-leve koalicije može da nastavi na taj način da preti građanima, poslanicima, a mi ćemo nastaviti da radimo naš posao, rekao je Todorović.

Dveri traže sednicu Skupštine Srbije posvećenu KiM

Šef poslaničke grupe Sprskog pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas od predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića da zakaže sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a pre svega o nemačko-francuskom predlogu za rešavanje pitanja KiM.

Obradović je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije , rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) jutros na mejl adrese svih tehničkih pregleda poslalo obaveštenje u kome piše da Srbija od 6. decembra prestaje da izdaje registarske tablice za gradove i opštine na Kosovu i Metohiji u sistemu registarskih tablica Srbije.

U tom obaveštenju se, prema Obradovićevim rečima, navodi da od 6.decembra na tehničkim pregledima ne može da se produži registracija, niti da se izdaje registraciona nalepnica za vozila iz gradova na KiM i to Prištine, Kosovske Mitrovice, Prizrena, Peći, Gnjilana, Đakovice i Uroševca.

On tvrdi da je to novo odricanje aktuelne vlasti od dela naše teritorije.

Ovo je neobjašnjivo, nedopustivo i skandalozno i još jedan od elemenata priznanja nezavisnosti Kosova, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da su se njihovom zahtevu za sazivanje sednice parlamenta o KiM pridružili i poslanici Srpske stranke Zavetnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen današnji rad Skupštine Srbije, nastavak sutra: Evo šta je Siniša Mali rekao o PENZIJAMA

Izvor: Blic, 07.Dec.2022

Poslanici Skupštine Srbije završili su za danas rad, raspravom o amandmanima na budžet za 2023. godinu, a zasedanje se nastavlja sutra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.