Počela izgradnja dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 14:37

Počela izgradnja dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću

Na području grada Sombora počela je prva faza radova na izgradnji dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću čiju izgradnju vrednu 80 miliona dinara finansiraju Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Izgradnja dovodnika od Svetozara Miletića do Stanišića radiće se u dve faze.

"Sada se realizuje prva faza od 5,4 km, a već je urađeno oko 1,4 km i radovi teku po planu. Realizacijom druge faze, koja je planirana u 2024. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godini i stanovnici Stanišića dobiće pijaću vodu. Pijaću vodu do sada su dobili stanovnici Kljajićeva, Svetozara Miletića, Bačkog brega i Bačkog Monoštora, a u 2023. godini pijaću vodu dobiće i stanovnici Koluta, Stapara i Doroslova.

Kada govorimo o ovom projektu dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću, preduslov za početak ovih radova svakako je bila, pre svega, izgradnja buster stanice u Svetozaru Miletiću, koja je izgrađena 2019. godine i proširenje kapaciteta fabrike vode Jaroš, a na ovom pitanju radi se od 2016.godine. Stanovnike Stanišića očekuje i završetak još jednog veoma bitnog projekta – druga faza izgradnje obilaznice “, istakao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora koji je obišao radove.

Uskoro se očekuje završetak radova na izgradnji buster stanice u Staparu, a tokom ove godine završiće se i projektno-tehnička dokumentacija za fabriku vode u Telečkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vranje opredelilo 8,3 MILIONA za rušenje bespravnih objekata

Izvor: OkRadio.rs, 03.Feb.2023, 11:01

Grad Vranje izdvojio je 8,3 miliona dinara iz budžeta za rušenje bespravno podignutih objekata na području grada. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 20. februar. Rok za izvođenje radova ne može biti duži od jednog dana od dana uvođenja u posao od strane stručnog nadzora, navodi se, u skladu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.