Izvor: Blic, 29.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po „metadon“ samo u Almašku

Dispanzer za lečenje bolesti zavisnosti biće otvoren u Almaškoj 4, najavljeno je iz Doma zdravlja. Na jednom mestu će se naći svi specijalisti za lečenje bolesti zavisnosti, kaže dr Dragica Jankov-Vidačić, pomoćnik direktora Doma zdravlja.

- Sa pacijentima će raditi psihijatri, psiholozi, lekari opšte prakse, medicinske sestre, medicinski tehničari i socijalni radnici. U dispanzeru će verovatno biti smeštena i stomatološka ordinacija. Planiramo da se tu radi detoksikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zavisnika i njihovo odvikavanje od narkotika - objašnjava dr Jankov-Vidačić i dodaje da će dispanzer imati i posebno obezbeđenje, jer su pacijenti ranije pravili probleme u ambulantama. Prema njenim rečima, potreba za zasebnim objektom u kojem će se lečiti zavisnici postoji odavno, a naročito od kada su primetili da neki narkomani imaju i po nekoliko kartona, pa u više ambulanti uzimaju recepte za „metadone" i „trodone". Dispanzer će sada biti jedino mesto gde će se izdavati recepti za te lekove, pa neće moći da dođe do zloupotreba. Sa otvaranjem dispanzera saglasilo se juče i nekoliko saveta Gradske skupštine, posle oštre rasprave o narkomaniji u gradu. Pored optužbi da pojedine službe ne rade dovoljno na suzbijanju bolesti zavisnosti, kao i da policija diluje drogu, rasprava je vođena i o radu Odbora za prevenciju narkomanije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.