Plastične kese postaju deo prošlosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plastične kese postaju deo prošlosti

Plastične kese od Nove godine, biće zabranjene u Beogradu. Taj primer slede i drugi gradovi, pa će Novi Sad kese ukinuti od 2021-ve, a preporuku da to urade, dobili su i drugi gradovi Vojvodine.

Jesmo na njih navikli, ali moraćemo da se odviknemo: plastične kese relativno brzo postaju deo prošlosti. Za neke gradove, već od Nove godine.

U supermarketima kažu da je od uvođenja naplate kesa smanjeno njihovo korišćenje, a slično tvrde i proizvođači. U Privrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komori Vojvodine podržavaju ovu odluku, ali kažu da treba naći rešenje za proizvođače kesa.

Da je zabrana kesa sve izvesnija govori i nedavna preporuka Pokrajinske vlade lokalnim samoupravama kojom se utvrđuju mere koje će omogućiti zabranu kesa do kraja 2020. Novi Sad je već doneo takvu odluku.

Deo preporuke jeste da se zabrane i drugi plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu, kao i podstcanje inovativnih rešenja koja su neophodna za pronalaženje pristupačnih alternativa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.