Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa

Episkop istočnoamerički Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej kaže da je pismo koje je uputio predsedniku SAD povodom Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i dešavanja u toj zemlji stiglo do Donalda Trampa.

"Primio sam povratnu informaciju iz Bele kuće da je sadržaj pisma prenet predsedniku Trampu, tako da znam da je došlo do njega“, rekao je episkop Irinej za Sputnjik.

On je u pismu pozvao Trampa da kod vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i odustanu od progonstva koje čine po verskoj osnovi, i od oduzimanja, vekova starih, bogomolja" SPC-a u toj zemlji.

"Želimo privoleti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu verskih sloboda i prava na posed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstrantima, koji su samo želeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja", naveo je episkop Irinej u pismu predsedniku SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2020

VAŠINGTON - Episkop istočnoamericki Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej kaže da je pismo koje je uputio predsjedniku SAD povodom Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori i dešavanja u toj zemlji stiglo do Donalda Trampa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.