Pijace dobro pripremljene za sezonu slava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijace dobro "pripremljene" za sezonu slava

Novembar je vreme kada kreće sezona slava, te svečari uglavnom ne žale da izdvoje potreban novac za tu priliku. Nekada je bio običaj da domaćice slavsku trpezu spremaju same, međutim, danas sve što je potrebno za slavu možete kupiti, što na pijaci, što u marketima, pa mnogi to i koriste.

Ovih dana na novosadskim pijacama, svega u izobilju. Sve što je potrebno za slavu, možete naći na tezgama.

Neizostavne oblande i bajadere su tu, kao i razne štrudle, a cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << varira u zavisnosti od "materijala". Za kilogram treba izdvojiti od 600 do 1200 dinara. Pored toga, i slavski kolač se može kupiti.

Za svakog postoji izbor, pa se, kako kažu naši sugrađani, prilagodi dubini džepa. Ali jedno ne treba zaboraviti, slavu čine sveća, slavski hleb i koljivo, a sve ostalo je gozba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.