Petrovaradin tužio Mirovića

Izvor: Blic, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovaradin tužio Mirovića

Savet Mesne zajednice Petrovaradin podneo je privatnu tužbu protiv direktora ZIG-a Igora Mirovića, u kojoj ga tereti da „iz čisto političkih razloga" u protekle dve godine nije realizovao nijedan od 84 zahteva iz programa investicionog ulaganja i uređenja građevinskog zemljišta koje su Petrovaradinci podneli Zavodu za izgradnju grada.

Mirović se u tužbi proziva kao direktno odgovoran za nesređivanje niza nagomilanih problema u Petrovaradinu, među kojima se nalazi zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za izgradnju obilaznice za izmeštanje teretnog saobraćaja, izgradnju vodovoda, kanalizacije, trafo stanica, škole i sportske hale, kao i da se komunalno opreme rubni delovi Petrovardina.

Pored ignorisanja 43 peticije koje su građani Petrovaradina poslali ZIG-u, Mirović se u tužbi tereti i za oglušivanje o 23 rešenja koja su, kako se navodi, gradske inspekcije uručile ZIG-u još 2005. godine, a kojima se nalaže hitno uređivaje komunalnih i drugih problema na Petrovaradinu.

- Ovo je sistematsko ignorisanje građana Petrovaradina koji ravnopravno pune gradski budžet od skoro 200 miliona evra. Dok se u centru i nekim delovima grada koji su „poslušni" Miroviću, odnosno njegovoj stranci, gradi na sve stranne, postavljaju se luksuzne fontane i skupocena podna osvetljenja, u pojedinim delovima Petrovaradina nema struje ni kanalizacije, u starom Podgrađu fasade padaju na glave prolaznika, a građani sami prave puteve kako im deca ne bi bauljala po mraku i neosvetljenim ulicama - navodi se u obrazloženju tužbe.

Predsednik Saveta MZ Petrovaradin Petar Mudri istakao je da razlog za ovakvu ignoranciju petrovaradinske opštine isključivo leži u političkim motivima Igora Mirović koji je, kako tvrdi Mudri, izjavio medijima da „nema saradnje sa Petrovaradinom dok je Mudri predsednik".

U Savetu MZ zahtevaju da se javno osudi „nekorektno i samovoljno ponašanje Igora Mirovića i Maje Gojković koja je dopustila da se građani Petrovaradina tretiraju kao građani drugog reda, jer su interesi građana preči i veći od bilo kakvih stranačkih interesa".

Mirović nedostupan

Nakon brojnih pokušaja „Blic" nije uspeo da dođe do Igora Mirović kako bi saznao njegov stav i komentar na tužbu Petrovaradinaca. Na uporne pozive novinara, Mirović je odgovarao prekidanjem veze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.