Petrovaradin dobio stanicu za bicikle

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovaradin dobio stanicu za bicikle

Stanica se nalazi pored pošte u Preradovićevoj ulici, preko puta crkve Svete petke.

Otvaranjem prve stanice za bicikle u Petrovaradinu, od danas je i sremska strana Novog Sada uključena u gradski sistem iznajmljivanja bicikala "NS bajk". Stanica se nalazi pored pošte u Preradovićevoj ulici, preko puta crkve Svete Petke.

Sistem "NS bajk" ima oko 3.000 registrovanih i aktivnih korisnika – koje čine kako stanovnici Novog Sada, tako i njegovi gosti. Kao i sve druge stanice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u gradu, i ova poseduje 14 mesta za bicikle, nalazi se pod video nadzorom, i omogućava korišćenje u bilo koje doba dana.

Inicijativa za realizaciju prve automatizovane biciklane na Petrovaradinu potekla je od Udruženja građana "Centar", koje se obratilo Skupštini Novog Sada.

"Mi nastojimo da iz godine u godinu unapredimo i promovišemo biciklistički saobraćaj kroz priču o jednom zdravom stilu života, kroz promociju drugačijih vidova i bržih vidova kretanja kroz grad", rekao je Siniša Sević, predsednik Skupštine Grada Novog Sada.

Ovo je deveta automatizovana stanica u sistemu "NS bike", od njegovog pokretanja 2009., a ove nedelje je najavljeno i otvaranje desete, u Podgoričkoj ulici kod zgrade NIS-a.

Postojeće stanice nalaze se na lokacijama Štrand, SPENS, Železnička stanica, SNP, kampus, Detelinara, Novo naselje i Liman.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.