Pet inkubatora bolnici za decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet inkubatora bolnici za decu

NOVI SAD -

Novosadska Viktorija grupa poklonila je danas Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu pet inkubatora i time se priključila akciji Bitka za bebe koju vodi Fond B92.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da inkubatori za Institut u Novom Sadu znače mnogo jer je Vojvodina područje sa najmanjim prirodnim priraštajem u Evropi i velikim procentom smrtnosti novorođenčadi.

"Planovi Vlade Vojvodine isti su kao i planovi Fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << B92, jer uskoro završavamo izgradnju Poliklinike u okviru Instituta u kojoj će godišnje biti pregledano preko 70 hiljada dece", rekao je Pajtić i pozvao kompanije da u skladu sa mogućnostima "investiraju u zajedničku budućnost".

Direktor Instituta Georgius Konstantinidis rekao je novinarima da će poklon Viktorija grupe mnogo značiti toj zdravstvenoj ustanovi, jer se godišnje u njoj leči oko 150 životno ugroženih beba kojima je potreban inkubator.

"U Vojvodini se godišnje rodi oko 800 životno ugroženih beba, a oko 300 budu smeštene na intenzivnoj nezi i terapiji, od kojih se oko 150 leči na našem Institutu", rekao je Konstantinidis i rekao da borba za takve pacijente mora biti od prioritetnog značaja za svako društvo.

Prema njegovim rečima, realna potreba Instituta je 20 novih inkubatora, ali pošto su neophodni i drugim ustanovama u Vojvodini optimalan broj je 10.

Nakon danas dobijenih pet inkubatora, iz Fonda B92 je najavljeno da će uskoro biti isporučeno još pet.

"Borba za svaku rođenu bebu izuzetno je važna. Mi smo ovom donacijom domaćih kompanija i organizacija dobili oružje za tu borbu, jer bez beba u budućnosti neće biti ni nas, ni tih kompanija", rekao je Konstantinidis.

Direktor Fonda B92 Veran Matić rekao je da je Vojvodini potrebno još 20 inkubatora, a Institutu u Novom Sadu još pet.

Prema njegovim rečima, inkubatori su neophodni svim bolnicama u Vojvodini, a već je izvesno da je obezbeđeno još deset novih inkubatora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viktorija grupa poklonila pet inkubatora bolnici za decu

Izvor: Studio B, 23.Sep.2011

Novosadska Viktorija grupa poklonila je danas Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu pet inkubatora i time se priključila akciji Bitka za bebe koju vodi Fond B92. ..Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da inkubatori za Institut u Novom Sadu znače mnogo jer je Vojvodina...

Nastavak na Studio B...

Bitka za svako novorođenče

Izvor: Danas, 23.Sep.2011

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić je prilikom uručivanja prvih pet inkubatora namenjenih Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, pozvao juče sve kompanije da učestvuju u akciji Fonda B92 „Bitka za bebe“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.