Pet doktora nauka dobilo je ugovore putem konkursa Pravo na prvu šansu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 20:45

Pet doktora nauka dobilo je ugovore putem konkursa "Pravo na prvu šansu"

Pet doktora nauka dobilo je ugovore putem konkursa "Pravo na prvu šansu", čime im je pružena prilika da realizuju naučna istraživanja na visokoobrazovnim institucijama u pokrajini. Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje je za taj program ovog puta izdvojio više od osam miliona dinara.

Nakon doktorske diseratacije iz teorije umetnosti i medija, Sonja Jankov je ostala verna umetnosti i kada je u pitanju istraživanje sa kojim je aplicirala na konkurs "Pravo na prvu šansu". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Odlučila se za intermedijalno istraživanje na temu, kako savremeni umetnici citiraju dizajn. Ističe da joj je dobijanje ugovora veliki podstrek za dalja istraživanja.

"Jako dobra praksa za mlade doktore nauka oni koji već nisu u zvanju i koji ne rade doktorat u svojoj matičnoj instituciji ne znam koliko zaista imaju prilike da se uključe u tako neke projekte, znam da Ministarstvo ima neke projekte, ali su oni ograničeni godištem ili pređašnjim iskustvom tako da je ovo zaista fenomenalno za nas koji krećemo tek u nove avanture", rekla je Sonja Jankov.

Jedna od dobitnica ugovora je i Amela Greksa, koja je doktorske studije završila na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, a za konkurs "pravo na prvu šansu" prijavila se sa istraživanjem, na kojem radi godinama - ispitivanje potencijala za primenu kišnih vrtova u cilju tretiranja i prikupljanja atmosferske vode na teritoriji Novog Sada.

"To je tema kojom se bavim već nekoliko godina unazad kako u svom naučnoistraživačkom radu tako i u praksi. Cilj mi je da nekako popularizujem ova rešenja i da se baš upravo na teritoriji Novog Sada nekada u budućnosti ovakva rešenja primenjuju obzirom na to da su multidisciplinarna odnosno multifunkcionalna i odnosi se prvenstveno na poplavu urbanih poplava", kazala je Amela Greksa.

"Danas smo učinili jedan korak da one koji nisu prepoznati u potencijalima instituta i fakulteta da im damo prvu šansu i na neki način inspirišemo i zajendicu da iskoristi njihovo znanje i entuzijazam", zaključio je Zoran Milošević, Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistrazivačku delatnost.

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost za realizovanje programa izdvojio je više od osam miliona dinara, a ugovore je dobilo pet doktora nauka, koji će u saradnji sa fakultetima i drugim naučnim institucijama u narednih godinu dana realizovati svoja istraživanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pet doktora nauka dobilo je ugovore putem konkursa ”Pravo na prvu šansu”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Okt.2022, 11:04

NOVI SAD – Pet doktora nauka dobilo je ugovore putem konkursa „Pravo na prvu šansu“, čime im je pružena prilika da realizuju naučna istraživanja na visokoobrazovnim institucijama u pokrajini. Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje je za taj program ovog puta izdvojio više od osam...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.