Performans Outland večeras u novosadskim Graffitima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Performans "Outland" večeras u novosadskim "Graffitima"

U maloj galeriji kafea "Graffiti" u Novom Sadu večeras u 20 časova održaće se performans pod nazivom "Outland" - heklanje na poeziju, autorki Jelene Anđelovski i Ivane Mitrović.

Ideja umetnica je da se procesi koji se uglavnom vide kao usamljenički (heklanje i pisanje) iznesu u javni prostor, kao oblik i fizičkog rada.

Po principu automatske rekacije: radimo dok se ruke ne zaustave, na Jelenine pesme autorke će reagovati automatskim pisanjem i heklanjem, stvarajući, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na mestu, neke nove slike i tekstove.

Ideja je da se proveri ponašanje ovih medija u prostoru u kom je i publika, kao i uticaj jednog jedinog trenutka na kreiranje bilo čega, navodi se u pozivu.

Ivana Mitrović heklaće sa celulodinom trakom iz video kasete na kojoj je "Outland", film iz 1981. Kao i svaka superheroina ona hekla dok je ne zabole ruke, pa i onda nastavlja u ime neodustajanja.

Jelena Anđelovski kucaće priključena na projektor kao skener koji će prenositi njene automatske rečenice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.