Patrijarh Porfirije u Banjaluci: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 08:38

Patrijarh Porfirije u Banjaluci: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod

Patrijarh srpski Porfirije rekao je danas u Banjaluci da je narod tih krajeva najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod.

Patrijarh Porfirije ranije danas je u Banjaluci započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, a dočekali su ga episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << RS i Banjaluke.

Nakon toga, u Hramu Svete Trojice služena je doksologija u čast dolaska patrijarha, prenela je RTRS.

"Došli smo ovde da se zajedno molimo da nam Bog da razuma... Bez molitve nije moguće nijedan pedalj sebi dodati, a kamoli rešavati suštinske probleme svog postojanja. Moliti se neprestano jeste poziv Hristov i reči Apostolove nama upućene'', rekao je patrijarh u obraćanju vernicima u Hramu.

Patrijarh Porfirije rekao je da je ispunjen radošću, radošću u Duhu Svetome i Gospodu Isusu Hristu i Bogu ocu što je došao u Banjaluku - divni grad i u ovu blagoslovenu zemlju.

Patrijarh je istakao da ovde istinske plodove daje Crkva Hristova i ne treba mnogo pameti i sposobnosti da se uoči šta se sve desilo nekoliko decenija ranije na ovim prostorima.

"To što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova na ovim prostorima nešto što nikada nije prestalo", rekao je patrijarh Porfirije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije danas stiže u Banjaluku: Služiće liturgiju u manastiru Miloševac

Izvor: Blic, 22.Okt.2021

Patrijarh srpski Porfirije stiže danas u Banjaluku, gde će započeti dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj.

Nastavak na Blic...

PRVA ZVANIČNA POSETA: Patrijarh Porfirije stiže u Banjaluku, svečani doček u Hramu Svete Trojice

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021

Svečani doček patrijarha Profirija biće u 16.30 sati u Hramu Svete Trojice u Banjaluci...Patrijarh srpski Porfirije stiže danas u Banjaluku, gde će započeti dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, rečeno je u toj eparhiji...Patrijarh Porfirije će sutra zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.