Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2023, 06:35

Patrijarh Porfirije služi liturgiju i parastos u Gračanici

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u manastir Gračanica, gde će danas, na Vidovdan, služiti svetu liturgiju, a potom i parastos. U porti manastira Gračanica okupio se veliki broj ljudi koji su došli kako sa Kosova i Metohije, tako i iz različitih delova centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije: Na Kosovu i Metohiji smo kod kuće, svojim primerom nas otrežnjujete

Izvor: B92, 28.Jun.2023

Patrijarh SPC Porfirije tokom besede nakon održane Liturgije u manastiru Gračanica poručio je da su svetinje na Kosovu dom svih Srba...On je dodao da u njima pronalazimo razlog svog postojanja...Patrijarh je naveo da na Kosovu znamo ko smo..."Ovde na Kosovu i Metohiji smo u svojoj kući, razumemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.