Pastor: Razgovarati o suštini u Vojvodini, a ne ko koga voli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Razgovarati o suštini u Vojvodini, a ne ko koga voli

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da će sačekati da sve partije u pokrajinskom parlamentu donesu odluke o budućnosti vladajuće koalicije, nakon čega će ih pozvati da razgovaraju o "ozbiljnim stvarima".

Pastor je za agenciju Beta rekao da treba da se razgovara o "suštini", a ne o tome "ko koga voli a ko koga ne voli" u Skupštini Vojvodine.

"Hajde da razgovaramo o suštini, a to nije ko koga voli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili ne voli, već šta ćemo da radimo sa finansiranjem, sa nadležnostima, sa budžetom, sa započetim investicijama, sa ustavnom pozicijom Vojvodine i sa nizom drugih stvari koje čini mi se da političkim igračima u Vojvodini uopšte nisu važne, jer da su važne onda bi diskurs bio drugačiji", rekao je Pastor.

On je dodao da kada je u pitanju SVM, ta stranka "ima poznatu poziciju i ona se nije promenila".

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija Demokratske stranke (DS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i SVM-a.

DS i LSV su razgovarali o mogućem proširenju vladajuće koalicije sa predstavnicima Nove demokratske stranke, nakon čega je najavljeno da će se najviši stranački organi izjasniti o ishodu tih pregovora.

S druge strane, SVM i opoziciona Srpska napredna stranka zastupaju stav da je najbolje da se osnuje "koncentraciona vlada" u Vojvodini, koja bi imala oročeno i programsko delovanje, nakon čega bi bili raspisani pokrajinski izbori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVM: Prvo odluke o vladi pa suština

Izvor: B92, 29.Avg.2014

Ištvan Pastor izjavio da će sačekati da sve partije u parlamentu pokrajine donesu odluke o budućnosti vladajuće koalicije, nakon čega će ih pozvati na razgovor...Predsednik Skupštine Vojvodine i SVM je za agenciju Beta rekao da treba da se razgovara o "suštini", a ne o tome "ko koga voli a ko...

Nastavak na B92...

Milićević: Pastor da krene u realizaciju ideje o koncentracionoj vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine iz redova Srpske napredne stranke Đorđe Milićević izjavio je danas da ta stranka očekuje da lider Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, u što skorijem roku krene u realizaciju ideje stvaranja koncentracione vlade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.