Pastor: Pokrajinske izbore ću raspisati 2. ili 3. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Pokrajinske izbore ću raspisati 2. ili 3. marta

Pokrajinske izbore ću najverovatnije raspisati 2. ili 3. marta i nema razloga da se oni ne održe u isto vreme kad i republički, čije je održavanje predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za 19. ili 26 april, izjavio je za RTV predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Pastor je u "Pravom uglu RTV-a izrazio žaljenje što deo opozicije, koje po instrukcijama svojih centrala u Beogradu bojkotuju i pokrajinsku Skupštinu i što će se, možda, odlučiti za bojkot pokrajinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbora.

Komentarišući najavu izmena izbornog zakona i smanjenje cenzusa sa 5 na tri odsto za ulazak u parlament predsednik Pokrajinske skupštine i lider SVM-a smatra da "ova ideja pomaže da se identifikuju svi učesnici političkog života i da budu deo parlamentarne demokratije".

O argumentima dela opozicije za bojkot izbora, koja tvrdi da nisu obezbeđeni fer uslovi, Pastor kaže: "Iz svog ne malog političkog iskustva još uvek nisam video da se unapred kaže da su uslovi fer. Na kraju ćemo videti, ali mislim da je svima u interesu da izađu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.