Pantransport preuzeo javni prevoz putnika u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 16:29

Pantransport preuzeo javni prevoz putnika u Pančevu

Privatno preduzeće "Pantransport" danas je preuzelo javni prevoz putnika u Pančevu od JKP autotransportnog preduzeća "Pančevo".

Na ulicama Pančeva i putevima u okolini grada saobraća 18 novih autobusa koje je "Pantransport" kupio prethodnih dana, a gradski i prigradski saobraćaj se odvijaju po nedeljnom redu vožnje. Samo je na liniji ka Beogradu nešto veći broj polazaka.

Oko 110 nekadašnjih radnika ATP-a je juče potpisalo sporazumni raskid radnog odnosa sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bivšom firmom i ugovore o radu sa "Pantransportom".

"Dobili smo bolje uslove nego što smo ih imali u ATP-u. Osnovne zarade su mnogo više, a i drugi uslovi su bolji", izjavio je Tomislav Karin, vozač koji je prešao u "Pantransport".

Radnici ATP-a koji su se izjasnili za otpremnine zatražili su sastanak sa gradonačelnikom Pančeva, Sašom Pavlovim da bi dobili odgovor na pitanje kada će im one biti isplaćene.

Pavlov im je krajem prošle nedeljle obećao da će otpremnine biti isplaćene kada bude donet rebalans lokalnog budžeta, međutim ostalo je nejasno da li će to doneti aktuelna Skupština Pančeva, ili će morati da se čeka konstituisanje novog saziva nakon izbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.