Pantelić član IO Evropske federacije filmskih arhiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantelić član IO Evropske federacije filmskih arhiva

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić izabran je za člana Izvršnog odbora Evropske federacije filmskih arhiva (ACE).

To je za Tanjug potvrdio sam Pantelić.

Pantelića su juče, na Generalnoj skupštini ACE u italijanskom gradu Bolonji, tajnim glasanjem izabrali članovi tog najvišeg tela evropske filmske arhivistike.

Obraćajući se prisutnima, Pantelić je istakao značaj Jugoslovenske kinoteke kao Srpskog filmskog arhiva i založžio se za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još čvršću saradnju evropskih filmskih institucija.

Osim Pantelića, koji je i umetnički direktor Festa, za članove Izvršnog odbora Evropske federacije filmskih arhiva izabrani su i čelnici kinoteka, filmskih arhiva i muzeja iz Nemačke, Holandije, Belgije, Finske, Danske, Češke, Italije i Španije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.