Izvor: Blic, 10.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Pankrti“ napunili „Tremu“

„Bandiera Rossa", „Osmi dan", „Anarhist", „Umazane igre", samo su neke od pesama kojima je slovenačka grupa „Pankrti" u prepunom klubu „Trema" podsetila Novosađane da pank još nije mrtav. Klub su do poslednjeg mesta napunili fanovi slovenačkih pankera koji su u odrastali uz njihove pesme, ali i mladići i devojke koji nisu bili ni rođeni kada su „Pankrti" prvi put zasvirali.

- Zdravo Novi Sad, prvi put smo ovde! Živela Vojvodina! - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reči su kojima se novosadskoj publici obratio frontmen legendarne grupe Petar Lovšin. Prošlo je 30 godina od kada su „Pankrti" prvi put održali svirku u ljubljanskoj gimnaziji „Moste" i 20 od njihovog poslednjeg koncerta u „Tivoliju". Sada su rešili da se ponovo okupe i obraduju svoje verne fanove turnejom „Nč se ne premakne".

- Ništa nema novo, sve je kao pre, dan za danom ide, eto to je sve - obratio se Lovšin publici rečenicom u skladu sa nazivom turneje.

Nakon Ljubljane i Osijeka, „Pankrti" su stigli i u prestonicu Vojvodine. Pozitivna energija mogla se osetiti već na samom početku večeri. Sve je počelo nastupom benda „Blic krig", koji je dobrano zagrejao publiku. Posle pola sata novosadskog panka, na binu izlaze pioniri ovog zvuka na prostoru Balkana. Uglavnom mlađi fanovi pravili su popularne šutke ispred bine, uz koji izuzetak starijih, i slobodno se može reći hrabrijih slušalaca. „Trema" se nije praznila do samog kraja. Više od sat i po žestokog i dobro poznatog pank zvuka „Pankrta", u čijem sastavu je bio i Ivan Kral, legendarni gitarista iz Njujorka, prodrmalo je sve prisutne. Oduševljena publika ovacijama i aplauzom dugo se zahvaljivala velikoj petorci iz Ljubljane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.