Pančevo: Otpustili konduktere da bi zadržali vozače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Otpustili konduktere da bi zadržali vozače

Na gotovo svim linijama u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju koje pokriva Autotransportno preduzeće Pančevo nema više konduktera, a naplatu karata obavljaju vozači.

Otpušteno je dvadesetak kontrolora angažovanih preko agencije a ostali su samo oni koji imaju ugovor sa ATP-om i to na dve najfrekventnije linije Pančevo - Beograd i Pančevo - Kačarevo.

Ovakva odluka doneta je nakon najave 80 vozača od 130 da će otići iz firme ukoliko se ne povećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zarade. Dogovoreno je da im se plata uveća za 10 odsto i još 15 ukoliko rade naplatu karata.

"Gužva je i malo jeste napornije pogotovo na liniji 2 ( Kotež 1-Dolovo) i liniji 14 (Omoljica-Kotež 2 ) gde imamo tri zone i više vrsta karata", kaže vozač Bojan Jovanović

Putnici kažu da se sada sporije ulazi u autobuse a ima i manjih kašnjenja.

Od početka godine četiri vozača napustila su ovo preduzeće a odlazak je najavilo još nekoliko. U ATP -u kažu da im je teško da ih zadrže jer su u inostranstvu zarade veće a ograničeni su i zakonskom regulativom koja važi za javna preduzeća. Zbog nedostatka bar još osam vozača nisu se vratili na pun režim rada nakon školskog raspusta a problem je i manjak ispravnih vozila zbog čega trenutno skoro polovinu autobusa iznajmljuju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.