Pančevo: Bi najs, doniraj bajs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: "Bi najs, doniraj bajs"

Za mesec dana Pančevci će dobiti prvi servis za izinajmljivanje bicikala. Njegovi osnivači nemaju nameru da na tom poslu zarade, već da promovišu zdrav život, ekologiju i reciklažu.

Nekoliko mladih Pančevaca okupljlenih u nevladinoj organizaciji „Konektig" pokreće specifičan servis za iznajmljivanje bicikala, inače prvi u Pančevu. Oni su pozvali sugrađne da im doniraju svoje stare ili neupotrebljive bicikle kako bi od njih sklopili nove.

"Pokrenuli smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kampanju "Bi najs, doniraj bajs" s idejom da do kraja maja meseca prikupimo 150 starih bicikala kako bi do kraja godine građanima Pančeva na usluzi bilo 100 bicikala. Ideja ovog biznis modela jeste da pre svega podstakne ljude na fizičku aktivnost, da doprinesemo smanjenju zagađenja i da koristimo zelene vidove javnog prevoza", objašnjava Deniz Hoti, član "Konektinga".

Prvi sat rentiranja biće besplatan, a svaki naredni koštaće 100 dinara, jer osnovna namera pokretača servica nije da zarade.

Za turiste koji nameravaju da razgledaju Pančevo spremljena je aplikacija za mobilni telefon.

"Ona pruža mogućnost da na zanimljiv način kroz vožnju naši sugrađani i posetioci našeg grada upoznaju istoriju i znamenitosti Pančeva. Biće nekoliko alternaivnih ruta a prva od njih je Vajafertova ruta koja je već spremna", dodaje Siniša Velić, član "Konektinga".

Planirano je da rent a bajk proradi za mesec dana.

"Trećeg juna organizujemo po prvi put bajk berzu s ciljem da okupimo ljubitelje bicikala koji imaju nešto da prodaju ili kupe, servise za bicikle i tome sliučno, i tog dana će početi da radi servis za iznajmljivanje bicikala", podseća Nikola Veljković, član "Konektinga".

Projekat omladinaca iz pančevačkog "Konektinga" trebalo bi da natera ljude na fizičku aktivnost, smanjenje zagađenja, reciklažu, mogao bi da podstakne turizam, a pružiće i priliku svimim zainteresovanim mladim ljudima da upravljajući Ribajk servisom steknu radno iskustvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.