Pančevci vole buvljak nedeljom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2020, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevci vole buvljak nedeljom

Najviše Pančevaca na jednom mestu nedeljom pre podne svakako se može sresti na starom buvljaku. Mnogima je ovo poseban ritual koji ne propuštaju ni jednog vikenda, prilika da prošetju,popričaju sa pozanicima i kupe raznovrsne stvari uglavnom po bagatelnim cenama na jednoj od najvećih i najpoznatijih buvljih pijaca u našoj zemlji.

Lovro Šain svakog vikenda prodaje na starom buvljaku u Pančevu robu koju dovozi iz Berlina.Mnogi dolaze iz Nemačke i Austrije i kažu da im >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se to isplati jer na pančevačkoj ili nekoj od okolnih buvljih pijaca rasprodaju sve što donesu.

"Imam neku firmu i tu ulazim i kupujem sve na veliko. To kod njih kažu da je roba sa greškom ali nije, nađu jednu stvar i onda celu prodavnicu isprazne.U svakom slučaju se isplati", rekao je Lovro Šain, prodavac.

"Ja dolazim iz Beča,prodajem polovnu garderobu iz Austrije.Ima komad 500 dinara,800,1000..Ako je lošija garderoba ide po 100 dinara.Najviše traže haljine,tunike,džempere,jakne", rekao je Goran Vujinović.

Mnogi prodavci dolaze i pre svitanja da bi zauzeli mesto .

Kupaca je puno, navraćaju i iz okolnih mesta a pazare garderobu,tehniku,nameštaj,knjige,umetničke predmete,antikvitete...

Gužva je ovde čak i zimi tone robe razbacane su na blatnjavoj poljani i par kilometara duž Bavaništanskog puta pa je nedeljom pre podne saobraćaj prema Kovinu i Smederevu otežan pogotovo za teretna vozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.