Palio rastinje uz Dunav kod Belegiša, izgorele domaće životinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palio rastinje uz Dunav kod Belegiša, izgorele domaće životinje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetlili su izazivanje opšte opasnosti na području naselja Belegiš i pronašli četrdesetosmogodišnjeg muškarca koji se tereti za ovo krivično delo. Protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava.

Sumnja se da je on juče zapalio nisko rastinje uz obalu Dunava, nakon čega se požar proširio na oko hiljadu kvadratnih metara. U požaru su izgorele domaće životinje koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se našle u prostoru zahvaćenom vatrom.

Podsećamo građane da je Zakonom o zaštiti od požara strogo zabranjeno spaljivanje suve trave, strnjike, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Naročito je opasno paliti suvu travu i strnjiku pored puteva i železničkih pruga, jer gusti dim smanjuje vidljivost i može biti uzrok saobraćajnih nesreća.

Naglašavamo da će pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici kažnjavati sve one koji izazivaju požare, posebno ako na taj način ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost i nanose materijalnu štetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.