Paketići za korisnike Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 20:59

Paketići za korisnike Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici

Dečije selo "Doktor Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici je i ove godine, u skladu sa epidemijskom situacijom, obeležilo krsnu slavu Svetog Savu. Tim povodom Južnobački okrug, u saradnji sa donatorima i Crvenim krstom, dodelio je humanitarne paketiće deci iz sela.

Četrdeset humanitarnih paketića obradovalo je korisnike Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici. Slatkiši, igračke i drugi pokloni sedmi put zaredom izmamljuju mališanima osmeh na lice.

"To nam znači, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čak i u ovo vreme pandemije kada je zabranjen ulazak ustanove socijalne zaštite, kada su ti kontakti određeni da budu na nekoj distanciili da se izbegavaju. Na ovaj način simbolično ovde samo sa primopredajom tih paketića mi ćemo se truditi da proslavimo našu krsnu slavu u krugu porodice", kaže Mirko Jankelić direktor Dečjeg sela.

U saradnji sa pet privrednika i Crvenim krstom, Južnobački okrug je namenio 20 paketića za dečake i 20 za devojčice.

"S obzirom da su deca ovde na brizi poverena instituciji i mi kao država i kao društvo smo u obavezi, ja to lično smatram da vodimo računa o toj deci i na bilo koji način uvek da pokazujemo i pažnju i brigu o toj deci", kaže Milan Novaković načelnik Južnobačkog okruga.

Južnobački okrug će zajedno sa najmlađim donatorima prikupljati školski pribor, kako bi na proleće izmamio osmeh na lice i deci sa Kosova i Metohije.

Kao stoto u svetu, i prvo u istočnoj Evropi, Dečije selо u Sremskoj Kamenici svakodnevno brinе o 85-oro dece i 15 studenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.