Paketići za decu u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2017, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paketići za decu u Novom Sadu

Praznični duh uveliko je u Novom Sadu.

Udruženje građana "Novi Sad" već treću godinu za redom organizuje novogodišnju predstavu.

Organizuje i podelu paketića za decu sa cerebralnom paralizom i autizmom.

Ove godine, srednjoškolci gimnazije Jovan Jovanović Zmaj usrećili su 75 dece udruženja "Sreća" i "Sunce".

Dodela paketića u školi "Milan Petrović" vrvela je od dečije graje, osmeha i radosti. Prvo su gledali novogodišnju predstavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Teatra mladih "Mišolovka", a zatim su ih obradovali učenici  gimnazije Jovan Jovanović Zmaj podelivši im poklone koji ne samo da ulepšavaju novogodišnje praznike, već ostavljaju trag u njihovim srcima.

I gimnazijalci kažu da je predstojeći period i za njih, još lepši i bogatiji zbog ovakvih akcija.

"Nije ništa teško napraviti i organizovati se, to je jako mali znak pažnje i mi smo napravili neke slatke paketiće sa bojankama i bojicama, nije ništa to veliko ali je to jedan simboličan način da pokažemo da nam je stalo do nekog", kaže Jovana Tešić.

"Mnogo je to važno zbog toga što se onda prisetimo ljudi kojima je pomoć neophodna i koji se jako obraduju, mnogo više nego mi nekim sitnim znakom pažnje i ljubavi koji je njima, mislim jedna od najpotrebnijih stvari i ovo što smo mi došli je isto vid izjavljivanja ljubavi druženja i njima je to najbitnije", kaže  Anastasija Grk.

Iz Udruženja građana „Novi Sad " ističu važnost ovakvih akcija i kažu da su odlučili da nastave sa tim, sasvim slučajno kada su saznali da mnogo dece u Južnobačkom orkugu, tokom novogodišnjih praznika ostaju bez paketića.

"Naravno da je važno, posebno kada to učine deca , tj đaci gimnazije Jovan Jovanović Zmaj koji su sami došli na inicijativu da organizuju ovako nešto i da dodelele deci od cerebralne paralize i autizma , mislim da to baš daje dobru motivaciju i dobar podstrek da se mogu uključiti i ostali mladi u ovakve akcije", kaže Goran Crnojević.

Novogodišnji praznici svakako su vreme koje deca najviše vole i kojima se raduju. Čekaju Deda Mraza sa poklonima, kuća je okićena, a u porodici vlada posebna atmosfera. Topla i srećna. I to su trenuci koji im zauvek ostaju urezani u sećanja i po kojima se vode kada i oni postanu roditelji. To će i ove godine biti tako, zavhaljujući onima koji misle na svako dete i koji pripremaju Novogodišnje paketiće za sve. Svako dete ovog sveta mora imati priliku da se raduje!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.