Pajtić: Pokrajina očekuje britanske investitore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Pokrajina očekuje britanske investitore

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije Stivenom Vordsvortom izrazio očekivanje da će britanski investitori uskoro najaviti nameru da ulažu svoj kapital i razvijaju poslove u našoj zemlji.

Pajtić je ambasadora Vordsvorta obavestio da je u okviru pokrajinske vlade formiran VIP fond uz čiju pomoć su mnogobrojni investitori iz regiona ali i iz članica EU razvili svoj biznis kod nas, na obostranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korist, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

U razgovoru o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u pokrajini, Vordsvorta je interesovao položaj nacionalnih zajednica u Vojvodini kao i njihovo učešće na svim nivoima vlasti.

On je izrazio zadovoljstvo ulogom pokrajinske vlade u negovanju višekulturalnosti i višeetničnosti kao i u razvoju evropskih i demokratskih vrednosti.

Vordsvort je iskazao velike simpatije prema Egzitu naglasivši da mladi iz njegove zemlje rado posećuju taj festival i dodao da su njihovi utisci o Novom Sadu i Srbiji izuzetno povoljni tako da ih je na Egzitu iz godine u godinu sve više.

Britanskog ambasadora primio je danas i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić a u odvojenim radnim posetama gradonačelniku bili su i ambasadori Slovačke i Hrvatske Igor Furdik i Tonči Staničić kao i delegacija američke ambasade u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.