Pajtić: Pokrajina će pomoći obnovu demoliranih radnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Pokrajina će pomoći obnovu demoliranih radnji

Predsedik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić saopštio je danas da će Pokrajinska vlada pomoći u obnovi građanima čiji su objekti oštećeni i demolirani ovih dana u Novom Sadu, Vršcu, Somboru, Staroj Pazovi i drugim mestima u pokrajini. On je povodom aktuelnog talasa nasilja pozvao na odgovornost ministra policije, a zbog, kako je naveo, "iskazane elementarne nesposobnosti".

Pajtić se o zahvalio Vojvođanima koji su izrazili solidarnost sa svojim ugroženim susedima i pomogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im da lakše prebrode nevolju, navodi se u saopštenju Biroa za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

"Najoštrije osuđujmo nasilje, vandalizam i primitivizam počinilaca ovih opasnih krivičnih dela. Zahtevamo njihovo otkrivanje, privođenje i rigorozno kažnjavanje", ističe se u izjavi pokrajinskog premijera.

Pajtić je ukazao da policija, i pored molbi i pravovremenih upozorenja, nije uspela da zaštiti vlasnike demoliranih radnji, niti da spreči opasne incidente na stadionu Partizana.

"Jedino je uhapšen čovek koji je pred kamerom RTS ponovio ono što su uzvikivale hiljade ljudi na stadionu. Zato zahtevamo odgovornost ministra unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije zbog iskazane elementarne nesposobnosti", istako je on.

Pokrajinska Vlada, kako dodaje, upozorava sve aktere na političkoj sceni Srbije da zapaljivom retorikom ne maskiraju neznanje, nestručnost i izostanak rezultata.

"U Srbiji je danas ukinuta sloboda govora i informisanja, kamenovana opozicija i ućutkani skoro svi glasovi razuma. Na delu je samo bespoštedna i primitivna propagandna kampanja. Ponovo se izazivaju nacionalne netrpeljivosti i raspiruje mržnja među susedima. A to je igranje vatrom. Sve je isto kao devedesetih. Ista politika. Isti protagonisti. Samo još gore", zaključuje Pajtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić:Obnovićemo demolirane radnje

Izvor: B92, 18.Okt.2014

Pokrajinska Vlada pomoći će obnovu oštećenih i demoliranih objekata građana albanske nacionalnosti, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić...Pajtić je u pisanoj izjavi medijima poručio da će vlada pomoći obnovu objekata u Novom Sadu, Vršcu, Somboru, Staroj Pazovi i drugim mestima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.