Pajtić Kirbiju: Delujemo u duhu evropskih demokratskih tekovina

Izvor: Blic, 18.Feb.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić Kirbiju: Delujemo u duhu evropskih demokratskih tekovina

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je danas u razgovoru sa američkim ambasadorom Majklom Kribijem da pokrajinska vlada deluje u duhu evropskih, demokratskih tekovina, da odgovornom politikom, reformskim procesima i u saradnji republičkom vladom nastoji da reši ekonomske i socijalne probleme.

Pajtić je naglasio da je pokrajinska administracija u protekloj deceniji uložila veliki trud da u Vojvodini stvori povoljnu klimu za privlačenje stranih investicija i poveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << interes za ulaganja.

On je najavio da će u okviru strateškog delovanja, pokrajina nastaviti da primenjuje i investira podsticajne mere u poljoprivredi, industriji, informacionim tehnologijama i drugim oblastima privrede.

Sa Kirbijem se danas sastao i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, kako bi razgovarali o načinima za unapređenje poljoprivrede u Vojvodini.

Bogaroški je istakao da je u Vojvodini obezbeđena srednjeročna predvidljivost u sprovođenju strategija za poljoprivredu, te da je upravo ta predvidljivost značajna za ukupni razvoj grane.

"Svake godine se obezbeđuju bespovratna sredstva kojima se stimulišu profitabilnije poljoprivredne aktivnosti, kao što su proizvodnja u plastenicima ili mini-prerađivački kapaciteti, koji obezbeđuju dodatu vrednost poljoprivrednom proizvodu", kazao je Bogaroški.

Ambasador SAD Majkl Kirbi pohvalio je ulaganja i mere Pokrajinske vlade u razvoj poljoprivrede, vodoprivrede, irigacionih sistema, te pomoć staračkim domaćinstvima, naročito u ruralnim krajevima.

Kirbi je istakao da su trud i potencijali Vojvodine prepoznatljivi i dodao da se nada da će "ambijent tolerancije i ekonomski razvoj i nadalje biti argumenti napretka pokrajine".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.