Ozbiljnije pripreme za PISA test

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2017, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljnije pripreme za PISA test

Srbija se mnogo ozbiljnije priprema za naredni PISA zakazan za 2018. godinu, izjavio je ministar obrazovanja Mladen Šarčević. Formirani su ekspertski timovi zaduženi za obuku nastavnika, a odabrane je i 61 škola koja će učestvovati u probnom testiranju.

Vremena za pripremu je malo, jer je testiranje već za godinu dana, ali je dobro što se u obuku uključila i velika preduzeća koja vide svoj interes u afirmaciji znanja.

PISA test je važan za srpsko obrazovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a cilj je dugoročan, kaže ministar Mladen Šarčević.

Formiran je Savet za PISA testiranje sa 4 stručne grupe za oblasti koje pokriva test - razumevanje pročitanog teksta, matematičku i naučnu pismenost, i novu oblast - finansijsku pismenost.

PISA test, u svetu najpriznatija i najmasovnija provera funkcionalnog znanja kod učenika organizuje se svake tri godine. Srbija učestvuje od 2001. Bez uspeha. 2012. bili smo 43 d 65 zemalja, dok 2015. nismo ni učestvovali jer nije obezbeđen novac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.