Otvoreno Republičko takmičenje iz ugostiteljstva u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2024, 20:27

Otvoreno Republičko takmičenje iz ugostiteljstva u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je otvoreno trodnevno Republičko takmičenje iz ugostiteljstva. Više od 45 učenika iz 10 ugostiteljsko-turističkih škola širom Srbije odmeriće znanja i veštine u pripremi i posluživanju različitih jela, te pokazati zašto baš njihova škola zaslužuje prvu nagradu.

Da je umetnost kuvanja mnogo više od puke pripreme hrane, prva je lekcija koju budući kuvari i ugostitelji nauče u školi. Poštovanje strogih pravila, ali i improvizacija recept su za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukusno jelo.

Dobrog ugostitelja, osim praktičnih veština krasi i teorijsko znanje, koje takođe ulazi u konačnu ocenu.

Pripreme za takmičenje traju mesecima, ali prema rečima profesora, za to ih pripremaju od početka školovanja.

 Konkurencija će stoga biti jaka, a da bi učenici zadivili zahtevni stručni žiri ceo postupak, od pripreme do posluživanja, mora da bude besprekoran.

Prvu nagradu zaslužiće samo najbolji u svojoj disciplini. Budući ugostitelji odmeriće svoj takmičarski duh, ali i pokazati da li su spremni za izazove koji ih čekaju u dinamičnom svetu ugostiteljstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.