Otvoreno Kulturno leto u Rumenki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno Kulturno leto u Rumenki

Član Gradskog veća za kulturu Novog Sada Dalibor Rožić otvorio je centralnu godišnju manifestaciju Kulturnog centra ''Rumenka'' – ''Kulturno leto u Rumenki-Petrovdan'', koja se održava 11. i 12. jula u prostorijama Kulturnog centra i na terenu FK ''Jedinstvo'' u Rumenki.

Prvi dan manifestacije posvećen je obeležavanju dana zaštitnika tog mesta – Svetih apostola Petra i Pavla, uz prigodan muzički i dramski program, i izložbu pod nazivom ''Prve dve godine KC Rumenka''.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Kao što smo i predvideli u Strategiji razvoja kulture, grad Novi Sad radi na podizanju kapaciteta, širenju infrastrukture, ali i na decentralizaciji. Dobar primer svega toga je i ovaj Kulturni centar, na čiju delatnost smo ponosni, jer je kvalitetnim kulturnim programima opravdao poverenje koje mu je ukazano. Ova manifestacija posvećena je i očuvanju kulturne baštine, tradicije i običaja, ali neguje i savremeno stvaralaštvo u kulturi. S druge strane, to je i odlična prilika da se Rumenka turistički promoviše, jer je u ponudi i odličan zabavni program. Rumenka je prigradsko naselje sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom i svakako ima mnogo togo zanimljivog da pokaže", naglasio je Rožić.

Nakon programa otvaranja manifestacije, publika je mogla da uživa u predstavi za decu ''Maša i medved'', i u komediji ''Nepopravljivi papučar'', a u petak 12. jula, posetioce očekuje još kulturnih sadržaja i celovečernji muzičko-zabavni program.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kulturno leto u Rumenki

Izvor: 021info.rs, 11.Jul.2019

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić otvorio je manifestaciju Kulturnog centra Rumenka pod nazivom Kulturno leto u Rumenki-Petrovdan, koja se održava danas i sutra u prostorijama Kulturnog centra i na terenu FK Jedinstvo u Rumenki.  Prvi dan manifestacije posvećen je obeležavanju dana...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.