Otvoreni dan u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni dan u Somboru

U somborskim mesnim zajednicama svake prve subote u mesecu organizuje se Otvoreni dan, mogućnost da se o različitim temama iz delokruga rada lokalne samouprave, problemima i nedoumicama građana te o tome na koji način grad Sombor može da pomogne, građani informišu u razgovoru sa gradonačelnicom Dušankom Golubović.

Uzurpirani putevi, ulice bez vodovoda, atarske lenije, problemi atmosverske kanalizacije i brojni problemi koji se odnose na svakodnevni život građana bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su tema razgovora građana Mesne zajednice Stara Selenča u Somboru sa gradonačelnicom Dušankom Golubović.

"Ja sam došao iskuljučivo zbog mosta na apatinskom putu koji je poprilično devastiran, udarnih rupa ima mnogo. Imam saznanje da postoji projekat za saniranje tog mosta ali se ništa ne preduzima i hteo sam da pitam da li ima šanse da grad nešto učini ili urgira te da bude ovo pitanje sanacije mosta rešeno", ispričao je Siniša Radojević

"Formulisali smo ove otvorene dane kao drugi vid komunikacije sa građanima. Svesni smo činjenice da ne možemo sve odmah da rešimo ali svakako da pitanja formulišemo na kvalitetan način i u želji i sa voljom građana, da formulišemo određene prioritete", objasnila je Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora.

Gradonačelnica je, u okviru Otvorenog dana, obišla svih petnaest seoskih mesnih zajednica, a MZ Stara Selenča je treća gradska mesna zajednica u kojoj je organizovan Otvoreni dan.

"Najveći broj problema je upravo komunalne prirode i takva je i danas situacija na teritoriji MZ Stara Selenča, počevši od brojnih pitanja vezanih za vodovod, kanalizaciju, za putnu infrastrukturu... To je uglavnom nešto što ih najviše muči i opterećuje", izjavila je Golubović.

Svaki dan je, kako ističe gradonačelnica, otvoreni dan za građane, no pitanja gradonačelnici moguće je uputiti i u pismenoj formi, a kako neki od problema nisu u nadležnosti lokalne samouprave, građani se upućuju na prave adrese.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.