Otvoreni Veljkovi dani u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni ''Veljkovi dani'' u Somboru

Uručenjem ''Golubića'', nagrade za dečju pripovetku, Milošu Mihajloviću, učeniku drugog razreda gimnazije ''Veljko Petrović'' večeras je u Dečjem odeljenju somborske biblioteke ''Karlo Bjelicki'' otvorena osma po redu dvodnevna književna manifestacija ''Veljkovi dani''.

Miloš Mihajlović je dobio nagradu žirija u konkurenciji 200 učenika osnovnih i srednjih škola za pripovetku u romanu ''Ereja'' koja je, kako se čulo, svrstana u žanr epske fantastike.

Govoreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o svojoj priči Mihajlović je kazao da je suština to da uvek treba biti realan prema sebi i svetu, a nikako biti iznad svojih stvarnih mogućnosti i precenjivati sebe.

Nagradu za sveukupno stvaralaštvo ''Veljkova golubica 2014 '' dobio je beogradski književnik Mihajlo Pantić. Golubica će mu biti uručena, drugog dana ''Veljkovi dani'', sutra u 20 časova u Velikoj sali Županije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.