Otvorena tri granična prelaza za promet robe sa Mađarskom i Hrvatskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2020, 18:29

Otvorena tri granična prelaza za promet robe sa Mađarskom i Hrvatskom

U zapadnobačkom okrugu od šest graničnih prelaza sa Mađarskom i Hrvatskom otvorena su tri prelaza preko kojih se odvija promet robe. Na prelazu Bački Breg mogu prelaziti i radnici, koji rade u pograničnom području.

Granični prelaz sa Mađarskom, Bački Breg - Herceg Santovo otvoren je za putnički saobraćaj, ali za pogranični promet, jer preko granice mogu samo građani koji u drugu državu putuju zbog posla ili ukoliko sa druge strane granice imaju svoju imovinu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su ti odlasci ograničeni na 50 kilometara od granice.

"Mnogo mi znači otvaranje ovog graničnog prelaza, jer imamo firmu u drugoj državi. Procedura je jednostavna, ne čeka se ni minut i sve dobro funkcioniše", kaže Atila Jožef, Sombor.

"Pošto nam je firmu u Herceg Santovu moramo svaki dan biti i u firmi i kod kuće, tako da svaki dan prelazimo", kaže Žužana Hasanović, Bezdan.

Granični prelaz Bački Breg otvoren je i za teretni saobraćaj nosivosti do 3.5 tone.

"Isto ko je ranije išao preko ovog prelaza ide i sada. Teretni saobraćaj ide za sve zemlje Evropske unije i Mađarsku. Većinom je to repromaterijal za auto industriju", kaže Željko Prosenica šef CI Bački Breg.

Na graničnom prelazu sa Hrvatskom Bogojevo-Erdut nema putničkog saobraćaja, ali je prelaz otvoren za teretnjake.

"Teretni saobraćaj se odvija u značajno smanjenom obimu. Oko 30 posto u odnosu na raniji period. Preko ovog prelaza mogu prelaziti samo vozila koju voze robu za Hrvartsku iz Srbije ili u Srbiju iz Hrvatske . Uglavnom je to repromaterijal za razne idustrije, pre svega za građevinsku industriju", kaže Mirko Goretić, šef CI Bogojevo.

Granični prelaz sa Mađarskom kod Rastine je zatvoren, kao i prelaz sa Hrvatskom Bezdan - Batina. Za promet robe otvoren je osim Bačkog Brega i Bogojeva granični prelaz Bezdan na Dunavu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija otvorila tri prelaza sa Mađarskom i Hrvatskom za promet robe

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2020

U Srbiji u Zapadnobačkom okrugu od šest graničnih prelaza sa Mađarskom i Hrvatskom otvorena su tri preko kojih se odvija promet robe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.