Otvorena laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku

U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu otvorena je prva laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku.

 Zahvaljujući laboratoriji studenti će moći da idu u korak sa inovacijama i da plasiraju svoje ideje.

Studentu Draganu Tepavcu, koji budućnost vidi u sektoru informatike, nova laboratorija odlična je osnova za unapređenje znanja i odskočna daska za karijeru.

Njemu i ostalim studentima od ogromne pomoći biće i bogato iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << profesora Jovana Njegića i softverskih kompanija.

Nove tehnologije su od velikog značaja kako bi se ekonomija i privreda pokrenule i bile konkurentije na sve zahtevnijem tržištu.

Prvu laboratoriju za veštačku inteligenciju i robotiku podržale su republička i pokrajinska vlada kao i brojne softverske kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku otvorena u VPŠSS

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2019, 09:24

Laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku otvorena je u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija...Tim povodom sekretar sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević je izjavio da je naša obaveza da pratimo sve ono što čini obeležje četvrte industrijske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.