Otvoren TOEFL test centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren TOEFL test centar

U Novom Sadu u Američkom kutku otvoren je prvi zvanični TOEFL test centar.

To je četvrti takav centar u u Srbiji.

Ova vest značajna je za studente, zaposlene, kao i za one koji traže posao, jer im sticanje diplome engleskog jezika može otvoriti nova vrata.

Testom TOEFL određuje se nivo znanja engleskog jezika, a Američki kutak sada pruža mogućnost polaganja testa na računarima, za najviše 15 kandidata. Prvo testiranje održano je u decembru, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je termin za naredno zakazan za 29. januar.

"Polaganja ovog testa otvara mnoge mogućnosti za budućnost. Ovo je test koji je potreban za apliciranje na univerzitete u Americi, ali i za sve univerzitete gde se studira na engleskom jeziku", kaže Stejša Klifton, regionalni koordinator za Američke kutke u Srbiji.

Zainteresovani za polaganje morali su do sad da idu u Beograd, Suboticu ili Niš. Sada je potrebno samo da odu na sajt www.toefl.org, da se registruju i izaberu mesto i datum testiranja. Bitno je da se na vreme prijavite, jer se rezultati testiranja čekaju oko tri nedelje, a broj mesta za polaganje je ograničen.

"Sastoji se test iz četiri dela. Testira vašu mogućnost da čitate na engleskom jeziku, slušanje, pričanje i pisanje. Svaki deo testa se boduje jednako, po 30 bodova", navodi Stefan Bognar, predavač.

Proces otvaranja ovog centra trajao je oko godinu dana, a rezultat je osluškivanja potreba korisnika Američkog kutka, navode organizatori.

"Bez kontinuiranog učenja, da ne govorim koliki je značaj engleskog jezika, to je suvišno, nema napretka, i nema hvatanja u korak ni sa savremenim svetskim tokovima, ni sa novim tehnologijama, ni sa čim", kaže Bojan Panatović, direktor KCNS.

Otvaranje centra za testiranje engleskog jezika smanjiće troškove studentima i uštedeće im vreme, a Američki kutak ostaje otvoren i za one koji su samo ljubitelji engleskog jezika, tako da mogu da dođu da pročitaju neku knjigu ili razgovaraju na engleskom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.