Otvoren Sajam Inokop

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam "Inokop"

Za Vladu Srbije je veoma značajno da se u zemlji razvija preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, rekla je danas potredsednik Vlade i ministar građevinarstva Zorana Mihajlović, najavljujući nastavak vladinih aktivnosti na donošenju reformskih zakona.

U samom ekspozeu premijera Aleksandra Vučića, ali i radu svih ministarstava, pogotovo Ministarstva privrede, najavljeno je donošenje paketa reformskih zakona, od kojih je jedan deo već usvojen, s ciljem da se pomogne malim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i srednjim preduzećima, rekla je Mihajlović, otvarajući Sajam preduzetnišva, inovacija i kooperacija "Inokop 2014" u Zrenjaninu.

Kao posebno važnu činjenicu, istakla je podatak da država i javna preduzeća nemaju dugovanja prema malim i srednjim firmama, što je, po njenom mišljenju, jedan od važnijih zadataka Vlade Srbije.

Vlada će se maksimalno angažovati da stvori povoljan ambijent, da ljudi zaista mogu lakše da otvaraju svoja preduzeća, da ona zaista mogu da rade, kazala je Mihajlović.

Potpredsednica vlade je precizirala da pod povoljnim poslovnim ambijentom ne misli samo na ubrzano dobijanje raznih dozvola, već i na dobru koordinaciju koja mora da postoji između opština, gradova, pokrajine i države, jer je to jedini način da se ubrza razvoj privrede.

Sajam preduzetništva, inovacija i kooperacija "Inokop 2014", održava se već 15 godina uzastopno, a ove godine je okupio brojne izlagače iz zemlje i inostranstva, kao i mnogobrojne posetioce, privrednike i članove diplomatskog kora u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.