Otvoren Međunarodni sajam obrazovanja Putokazi u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Međunarodni sajam obrazovanja Putokazi u Novom Sadu

Međunarodni sajam obrazovanja Putokaz”, na kojem svoju ponudu predstavljaju univerziteti, fakulteti, srednje škole i druge obrazovne institucije, počeo je danas na Novosadskom sajmu.

Otvarajući tu dvodnevnu manifestaciju, na kojoj učestvuje više od 40 izlagača, pomoćnik ministra zadužen za predškolsko, osnovno i obrazovanje odraslih Ljubiša Antonijević je istakao da su programi i projekti, koji se u Srbiji ostvaruju putem profesionalne orijentacije, veoma važni za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenike naših škola.

Zbog velike nezaposlenosti u našoj zemlji, “cilj je, između ostalog i ovog sajma, da svim učenicima osmih razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolcima, pružimo priliku da se neposredno, na štandovima Novosadskog sajma, upoznaju sa onim čime trenutno Srbija raspolaže u pogledu srednjeg i visokoškolskog obrazovanja”, rekao je Antonijević.

On je dodao da je ta sajamska priredba lepa prilika za to da učenici “preuzmu inicijativu u svoje ruke” i da se dobro raspitaju o nastavku svog školovanja.

Sajam obrazovanja “Putokazi”, jedanaesti po redu, pokazao se u protekloj deceniji kao mesto gde se učenici završnih razreda osnovne škole odlučuju koju srednju školu da upišu, a maturantni srednjih škola biraju fakultet.

Univerziteti, fakulteti, visoke i srednje škole, akademije iz državnog i privatnog sektora, strukovna udruženja, kao i resorne institucije predstaviće, tokom dva sajamska dana, različite obrazovne profile u okviru svojih najkvalitetnijih i najkompletnijih ponuda.

Na ovom sajmu, u Hali “Master”, prisutna je većina fakulteta Univerziteta u Novom Sadu a uvid u kompletnu ponudu visokoobrazovnih institucija u Vojvodini omogućen je predstavljanjem i privatnih univerziteta.

Prateći sadržaji, na bini u Hali kao i u Kongresnom centru Novosadskog Sajma, posvećeni su ne samo učenicima i roditeljima nego i stručnoj javnosti - od vaspitača do profesora.

Ove godine Sajam obrazovanja na Novosadskom sajmu biće održan dva puta, pošto će srednjoškolci i studenti, koji dogodine treba da izaberu buduću profesiju, rešenje nedoumice moći da potraže i na 12. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi“, 19. i 20. novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.