Otvoren Centar za upravljanje u kriznim situacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 05:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Centar za upravljanje u kriznim situacijama

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić otvorio je danas u Nišu Centar za upravljanje u kriznim situacijama - Srpsko-ruski humanitarni centar i tom prilikom ukazao na njegov značaj u bržoj komunikaciji i reagovanju.

"Veliki je značaj ovog Centra, pre svega u bržoj i lakšoj komunikaciji sa ministarstvom za vanredne situacije, komunikacija sa zaposlenima u Srpsko-ruskom humanitarnom centru. Ta brža komunikacija znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brže reagovanje", rekao je Tanjugu Predrag Marić.

Kodirektor humanitarnog centra Viktor Safjanov, rekao je da je će zajedno sa srpskim ministarstvom Srpsko-ruski humanitarni centar i dalje učestvovati u svim operacijama gde je to potrebno, a da će komunikacija ubuduće biti još bolja.

"Kao i do sada, nastavićemo da radimo zajedno u svim vanrednim situacijama" rekao je Safjanov.

Ruski i srpski predstavnici sektora za vanredne situacije prisustvovali su pokaznoj vežbi gašenja požara na naftnim postrojenjima.

Centar za upravljanje u vanrednim situacijama otvoren je sredstvima Ministarstva za vanredne situacije Ruske federacije.

Rusko-srpski humanitarni centar otvoren je 25. aprila 2012. godine. Namenjen je za brzo reagovanje kod požara, prirodnih katastrofa i tehnoloških havarija.

Pored Srbije spasioci iz ovog centra pokrivaju i područje celog regiona od Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Dodaje se da će učesnicima spasilačkih operacija biti dodeljene nagrade MUP-a Srbije i ruskog ministarstva za vanredne situacije.

Srpsko-ruski humanitarni centar formiran je na osnovu Sporazuma koji su Vlade Srbije i Rusije, potpisale 20. oktobra 2009. godine o saradnji u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama i sprečavanju elementarnih nepogoda.

Centar u Nišu zvanično je otvoren 25. aprila 2012. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvaranje Centra za upravljanje u kriznim situacijama

Izvor: Blic, 17.Okt.2014

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić otvoriće danas u Nišu Centar za upravljanje u kriznim situacijama Srpsko-ruskog humanitarnog centra...Nakon otvaranja Centra, predviđena je vežba pripadnika Vatrogasno- spasilačke brigade u Nišu, Crvenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.