Otvoren 65. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2015, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 65. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Na sceni kikindskog Narodnog pozorišta večeras je i zvanično otvoren 65. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Po izboru selektora, Ljuboslav Mejera, 11 predstava vojvođanskih teatara našlo se u konkurenciji Festivala. Do nedelje, 27. aprila, u okviru najstarije pozorišne manifestacije i na prostoru nekadašnje Jugoslavije, pozorišna publika u Kikindi moći će da vidi najznačajnija vojvođanska pozorišna ostvarenja iz protekle godine.

Izbor predstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u okviru ovogodišnjeg, 65. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, predstavljaju svojevrstan presek aktuelnog pozorišnog trenutka  i dokaz kvaliteta vojvođanske pozorišne produkcije, kako u okvirima Srbije, tako i regiona.

Na večernjoj sceni kikindskog teatra , šest najboljih vojvođanskih predstava, kao i pet predstava za decu, u izvođenju teatara iz Novog Sada, Subotice, Sombora, Zrenjanina,Vršca i domaćina Kikinde, biće nadaju se organizatori, pravi pozorišni dogadjaj za publiku.

Festival je zvanično otvorio Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu, a domaći amsambl kikindskog Narodnog pozorišta izveo je prve festivalske večeri predstavu „Nosorog“, urađenu po tekstu Ežena Joneska, a u režiji Snežane Trišić.

Generalni pokrovitelj Festivala je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, a organizaciju su pomogli resorno Ministarstvo i kikindska lokalna samouprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.