Otvoren 3. Međunarodni sajam konjarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 3. Međunarodni sajam konjarstva

NOVI SAD -

Nastupom lipicanera i baroknih jahača danas je na Novosadskom sajmu otvoren 3. Međunarodni sajam konjarstva "Horsvil" (HorseVille).

Sajam na kojem učestvuju izlagači iz 16 zemalja su otvorila četiri vrsna dresurna jahača iz grupe "Lipicanerska barokna raskoš" iz Samobora u Hrvatskoj. Nastupili su i jahači Konjičke brigade MUP Srbije, koji će tokom sajma brinuti o bezbednosti posetilaca.

Sajam su zvanično otvorili generalni direktor Novosadskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sajma Goran Vasić i vicešampion Balkana u preponskom jahanju Draško Dokić.

Na 3. sajmu konjarstva do nedelje, 30. septembra, biće prikazano više od 130 rasnih konja, a predstaviće se odgajivači, ergele, klubovi i udruženja iz Slovačke, Makedonije, Hrvatske i Srbije.

I ove godine planirana je aukcija konja po rasama, a najavljena su i međunarodna takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

Po prvi put je na Sajmu dodeljena novinarska nagrada "Rade Popović" koju je Novosadski sajam ustanovio u čast preminulog autora televizijske emisije "Konji ponovo jure". Nagradu je dobila komentatorka konjičkog sporta Iva Vitanović.

Na "Novosadskom sajmu" juče je počeo 45. sajam lova, ribolova i sporta – LORIST i sajmovi ekologije i hortikulture, a sutra će biti otvoren Sajam turizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren treći sajam konjarstva “Horsvil”

Izvor: Akter, 26.Sep.2012

Pozorišnom predstavom “Lipicanerska barokna raskoš”, danas je na “Novosadskom sajmu” otvoren treći po redu sajam konjarstva “Horsvil”

Nastavak na Akter...

Pogledajte, barokni ples na konjima

Izvor: Kurir, 27.Sep.2012, 15:40

Barokna pozorišna predstava donosi priču o mladom pastuvu Conversanu Toplici..Barokni ples na konjima i pozorišna predstava koja vraća publiku u blistavu prošlost baroka, prinčeva i princeza, markiza i barona, šuškavih krinolina, dragulja i baršuna, dvorskih svečanosti, zlatnih kočija i carskih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.