Otvoren 12. festival vina Interfest u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 12. festival vina Interfest u Novom Sadu

Međunarodni festival vina Interfest, koji se ove godine održava po 12. put, otvoren je večeras u Novom Sadu, a gradonačelnik tog grada Miloš Vučević poručio je da je to manifestacija koja značajno proširuje turističku ponudu Novog Sada.

Vučević je rekao da je zadovoljan što u Novom Sadu svoj proizvode predstavljaju vinari devet zemalja i što je Interfest postao prepoznatljiva manifestacija us vetu vinarstva.

"Čast mi je što u ime Grada Novog Sada mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Vas pozdravim na početku značajne turističke i privredne manifestacije kao što je Festival vina – "Interfest". Ovaj festival se održava 12. put  po redu, a svake godine u naš grad dovodi veliki broj gostiju iz drugih gradova Srbije, a i celog sveta. "Interfest" svakako upotpunjuje turističku ponudu Novog Sada i spada u one kvalitetne i sadržajne manifestacije na ulicama grada, pored Zmajevih dečjih igara, EXIT-a, Sajma omladinskog turizma, Sterijinog pozorja, Festivala uličnih svirača i mnogih drugih koji čine lepu prolećnu i letnju sliku Novog Sada. Mogućnost da se na jednom mestu proba mnoštvo vina jedna je od prednosti ove internacionalne manifestacije, a sve to kroz štandove raznih vinskih krajeva. Spoznajući nove ukuse vina, upoznajemo se i sa kulturom podneblja odakle ona dolaze i otvaramo mogućnosti saradnje u oblasti privrede i turizma. Želim Vam da i ove godine festival vina prođe u dobrom raspoloženju", rekao je Vučević na otvaranju.

Direktorka Međunarodnog festivala vina "Interfest" Nataša Budisavljević rekla je da će na ovogodišnjem "Interfestu" nastupiti više od 90 izlagača iz zemlje i regiona koji će na festivalskom prostoru na Trgu slobode predstaviti više od hiljadu vinskih etiketa.

"Najveći broj učesnika je iz Srbije, a na štandovima će biti izložena i vina iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Mađarske, koja će izložiti tamošnje vinarije, dok će se Španije, Italije, Francuske, Argentine i Portugala. Tradicionalno će biti organizovan niz promocija koje organizuju same vinarije, ali i naučni skupovi po kojima je Festival vina prepoznatljiv i na kojima zainteresovani mogu saznati mnogo stvarih bitnih iz oblasti vina, vinogradarstva ili vinskog turizma", rekla je Nataša Budisavljević.

Festival vina u Novom Sadu traje do 20 juna, a radno vreme festivala je od 19 do 23.30 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.