Otvaranje izložbe Dan Oki: Foto bioautografija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2016, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe "Dan Oki: Foto bioautografija"

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu večeras u 20 časova biće otvorena izložba "Dan Oki: Foto bioautografija (2014 > 1989)", realizovana u saradnji sa Galerijom umjetnina iz Splita.

Naziv izložbe koji je, kao i izbor radova, koncipirao sam Dan Oki, objedinjuje više paralelnih narativa koji se prelamaju kroz njegov umetnički rad, kaže se u najavi.

Potka je umetnikova lična životna priča čija ga putanja, odlukom da se na prelasku osamdesetih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << devedesete godine posveti medijskoj umetnosti, profesionalno usmerava na umetničke prakse vezane za tehnološku dimenziju posredovanja slike i poruke u medijima videa, filma, fotografije, interneta, te njihovim hibridnim, srodnim ili izvedenim formama.

Kustos izložbe je Branko Franceschi, a postavka će moći da se pogleda do 30. septembra.

Dan Oki (Slobodan Jokić) je vizuelni umetnik i filmski stvaralac. Od 1991. do 1993. godine studirao je film i video na De Vrije Academie u Hagu. Godine 1996. diplomirao (MA) na Hogeschool voor de Kunsten u Arnhemu. Od 1997. do 1999. godine bio na postdiplomskim studijama na predmetima filmske režije i scenarija na Maurits Binger Film Institute u Amsterdamu.

Njegovi radovi deo su poznatih hrvatskih i međunarodnih kolekcija medijske umetnosti. Predaje kao vanredni profesor na predmetima filmske i elektronske umetnosti na Likovnoj akademiji Splitskog Univerziteta i na Akademiji dramskih umetnosti Zagrebačkog Univerziteta. Bio je gostujući predavač na mnogim akademijama u Evropi. Živi i radi u Splitu i Amsterdamu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba Fabijan Zoltana i Ljubomira Vučinića u "Graffitima"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2016

U G spot Galeriji kafea "Graffiti" u Novom Sadu večeras u 20 časova biće otvorena izložba "Találkozó Hasonlóságok / Susretanja_Sličnosti" Fabijan Zoltana i Ljubomira Vučinića...Fabijan Zoltan i Ljubovim Vučinić nastavljaju saradnju u okviru projekta "Geo Context" na relaciji Novi Sad - Budimpešta...Na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.