Ostao bez rehabilitacije zbog greške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostao bez rehabilitacije zbog greške

Dušanu Mitroviću je nakon lečenja zbog moždanog udara u Kliničkom centru Vojvodine, Komisija RFZO odbila zahtev za produženu rehabilitaciju, odnosno nastavak lečenja u banji. Kako kaže, razlog odbijanja je greška doktorke u otpusnoj listi gde je navedeno da je sposoban da se kreće na kraćoj relaciji, ali da mu je, sa druge strane, potreban stalni pratilac.

Dušan je pre nešto više od dve nedelje otpušten sa Klinike za medicinsku rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Iako bi povratak kući trebalo da znači da mu je bolje, njegovi problemi se tu ipak ne završavaju.

"Problem je u tome što se nije pridržavala pravila. Napisala je da sam osposobljen na kraću relaciju, da mogu uz stepenice da idem, a dole je navela da mi treba stalni pratilac", kaže Mitrović.

Dušan i njegova supruga kažu da su se obratili doktorki kada su grešku u otpusnoj listi uočili, ali da ona nije imala vremena za njega, pa ga je prepustila sestrama.

"Ne mogu da ga ostavim samog jer on može da ode do kupatila sam, ali ja moram da sam uvek kod kuće uz njega" kaže Dušanova supruga Olivera.

U Klinici za medicinsku rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine kažu da je Bartel indeks, kojim se inače ocenjuje funkcionalnost nakon moždanog udara, pacijenta pri otpustu bio 80 što je granična vrednost za ostvarivanje prava na banjsko lečenje prema pravilniku RFZO. U ovom fondu kažu da je njihova lekarska komisija poštovala propis i odbila zahtev našeg sagovornika upravo zbog toga što je Bartel indeks bio 80.

Naš sagovornik kaže da bi voleo da se problem koji je nastao i reši, jer je sa ostatkom medicinskog osoblja na koje je bio upućen tokom svog lečenja u Kliničkom centru Vojvodine, imao lepu komunikaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.