Osnovci na saobraćajnom poligonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovci na saobraćajnom poligonu

Obukom učenika prvog i drugog razreda Osnovne škole "Prva Vojvođanska brigada" završena je realizacija projekta edukativno-kreativnih radionica na saobraćajnom poligonu, za učenike osnovnih škola na teritoriji Novog Sada.

Projekat je realizovala kompanija "Andzor engeneering", u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada, a sve u cilju unapređenja znanja, stavova i veština učenika prvih i drugih razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovnih škola o najvažnijim aspektima bezbednog učešća u saobraćaju, saopšteno je iz ove kompanije.

Tokom projekta, stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja obišli su svih 36 škola u Novom Sadu i prigradskim naseljima.

Učenicima su, na posebno prilagođenom poligonu opremljenom pešačkim prelazima, saobraćajnim znacima i semaforima objašnjavane osnovne situacije u kojima se mogu naći na putu od kuće do škole

"Namera je bila da se kroz rad sa decom na saobraćajnom poligonu u različitim saobraćajnim situacijama, naši najmlađi sugrađani pripreme za izazove koji ih očekuju na putu od kuće do škole, kao i u saobraćajnim situacijama koje im postavljaju nove izazove, a sve u cilju da se smanje stradanja ove kategorije učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Ove edukacije su logičan nastavak seminara koji su tokom februara meseca organizovani za učitelje i nastavnike osnovnih škola u Novom Sadu, takođe u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada, na kojima su im preneta znanja i iskustva u radu sa decom na temu saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.