Osnovan klaster organske proizvodnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan klaster organske proizvodnje

Osnivačka skupština Vojvođanskog klastera organske proizvodnje, prvog u Srbiji, održana je danas u Pokrajinskoj vladi.

Klaster čiji je cilj povećanje proizvodnje organske hrane, uz ekonomski i održiv razvoj te delatnosti, trebalo bi da postane "nov vojvođanski brend" i bude nova perspektiva agrara u Vojvodini, rečeno je na osnivačkoj skupštini.

Novoosnovani Vojvođanski klaster organske proizvodnje je dobrovoljno, nevladino, neprofitno udruženje, koje za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima 31 člana.

Rad tog klastera objediniće preduzeća i male proizvođače organskih proizvoda, naučne ustanove i nevladine organizacije iz tog sektora.

"Kultura gajenja organske hrane danas je apsolutni trend u EU. Zaštita životne sredine spada u prioritete EU, a na kojem smo mi nivou, najbolje govori izveštaj Evropske komisije koji upravo ovu oblast ističe kao problematičnu u Srbiji", rekao je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Dodao je da je proizvodnja organske hrane šansa velikom broju poljoprivrednika u Vojvodini s manjim parcelama da ostvare znatan prihod.

Pokrajinska vlada je do sada podstakla osnivanje 26 klastera u Vojvodini i podržava njihov rad kao jedan od najmodernijih vidova delovanja privrednih subjekata u razvijenim ekonomijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osnovan vojvodjanski klaster organske proizvodnje

Izvor: Beta, 04.Sep.2014

NOVI SAD, 4. septembra 2014. (Beta) - Osnivačka skupština Vojvodjanskog klastera organske proizvodnje, prvog u Srbiji, održana je u četvrtak u Pokrajinskoj vladi...Klaster čiji je cilj povećanje proizvod..

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.